TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Rizoto s žampiony a hráškem

Zpět
  • Autor: j.i.r.i.gajdos
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, tymián

Energetická hodnota celkem: 5852 kJ

Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 35, Sacharidy (g): 234, SAFA (g): 16, Cukry (g): 35, Vláknina (g): 20, Sůl (g): 21

Energetická hodnota na 1 porci: 1463 kJ

Bílkoviny (g): 10.5, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 58.5, SAFA (g): 4, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 5.3

Postup přípravy

Nakrájíme si cibulku na kostičky a na oleji necháme zesklovatět, přidáme na plátky nakrájené žampiony a lehce osmahneme. Propláchnutou rýži přidáme do pánve a také osmahneme, vše podlejeme vínem a téměř všechnu tekutinu necháme odpařit (když uděléte vařečkou v rizotu brázdu, již se nespojuje dohromady), poté dolíváme vždy 2-3 naběračky vývaru a opět necháváme odpařit, to stále opakujeme. Před poslední várkou vývaru přidáme hrášek a tymián. Když je rizoto tak akorát vláčné, sundáme z plotny, posypeme parmezánem a promícháme. Hotovo, múžeme podávat.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři