- Autor: j.i.r.i.gajdos
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Bujón průměr (hotový) | 1000 |
Gran Moravia | 30 |
Olej olivový | 15 |
Hrášek mražený | 200 |
Žampiony | 240 |
Cibule | 170 |
Rýže Arborio (v suchém stavu) | 200 |
Víno bílé suché | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, tymián
Energetická hodnota celkem: 5852 kJ
Bílkoviny (g): 42,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 234,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 35,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 21
Energetická hodnota na 1 porci: 1463 kJ
Bílkoviny (g): 10.5, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 58.5, SAFA (g): 4, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 5.3
Postup přípravy
Nakrájíme si cibulku na kostičky a na oleji necháme zesklovatět, přidáme na plátky nakrájené žampiony a lehce osmahneme. Propláchnutou rýži přidáme do pánve a také osmahneme, vše podlejeme vínem a téměř všechnu tekutinu necháme odpařit (když uděléte vařečkou v rizotu brázdu, již se nespojuje dohromady), poté dolíváme vždy 2-3 naběračky vývaru a opět necháváme odpařit, to stále opakujeme. Před poslední várkou vývaru přidáme hrášek a tymián. Když je rizoto tak akorát vláčné, sundáme z plotny, posypeme parmezánem a promícháme. Hotovo, múžeme podávat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.