TOPlist


Sněhová bábovka

  • Uživatelský recept
  • Autor: cometcate
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Citronová kůra20
Kypřící prášek do pečiva5
Máslo čerstvé100
Gustin kukuřičný škrob15
Mouka pšeničná hladká80
Mouka špaldová celozrnná80
Cukr hnědý (řepný, třtinový)200
Bílek160

Energetická hodnota celkem: 9551 kJ

Bílkoviny (g): 38, Tuky (g): 84, Sacharidy (g): 333 SAFA (g): 56 Cukry (g): 208 Vláknina (g): 12 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 796 kJ

Bílkoviny (g): 3.2, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 27.8 SAFA (g): 4.7 Cukry (g): 17.3 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

Vanilkovy extrakt

Postup přípravy

1. Předehřejte troubu na 180°C a vymažte bábovkovou formu. 2. Šlehejte bílky s dvěma lžícemi cukru a špetkou soli do pevného nadýchaného sněhu. Šlehejte pomalu, aby sníh měl všechny své kvality. (Mísa i metlička musejí být absolutně odmaštěné, špetka soli nebo pár kapek citrónu také pomohou. Bílky šlehejte ze začátku velmi pomalu a buďte trpělivý, protože pomalé šlehání zaručí tvorbu co nejmenších bublinek tedy i s pevnější membránou, které zajistí stálejší a pevný sníh. Chce to trpělivost, ale vyplácí se i u pečení bílkových dezertů jako je Pavlov, Meringue, …) 3. Zbylý cukr smíchejte s moukou, škrobem a práškem do pečiva. Prosejte do ušlehaných bílků, přidejte kůru, extrakt a opatrně vmíchejte. Následně opatrně vmíchejte i máslo a nalijte do bábovkové formy. 4. Pečte přibližně 30 minut a výsledek otestujte špejlí. Po chvíli chladnutí můžete opatrně vyklopit na talíř.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma