TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Sněhové hrudky s mrkví a ořechy

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 120
  • STOB recept
  • Porce: 25.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Bílek (syrový)80
Mrkev80
Rozinky40
Vlašské ořechy (nesolené)40

Dochucovadla:

skořice

Energetická hodnota celkem: 1904 kJ

Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 40, SAFA (g): 4, Cukry (g): 30, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 76 kJ

Bílkoviny (g): 0.7, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 1.6, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 1.2, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Rozinky spaříme vroucí vodou (nebo lze předem namočit do rumu), aby změkly, a pokrájíme na menší kousky. Mrkev najemno nastrouháme a ořechy nameleme. Z bílků si vyšleháme sníh, přidáme skořici a opatrně vmícháme mrkev, ořechy a rozinky. Z těsta tvarujeme hrudky nebo pusinky na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 120-130 stupních cca 45 minut, vypneme troubu a ještě necháme v troubě dosušit. Pokud by vám připadaly hrudky málo sladké (jsou jen lehce sladké díky mrkvi a rozinkám), tak lze před podáváním lehce poprášit moučkovým cukrem nebo jiným sladidlem (např. xylitolem). Hmotnost hotových hrudek cca 100 g, 1 porce odpovídá 1 hrudce o hmotnosti cca 4 g (= 80 kJ).

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři