- Autor: Motylka88
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 500 |
Rohlík celozrnný průměr | 100 |
Vejce celá průměr | 110 |
Česnek | 5 |
Cibule | 50 |
Zott natura jogurt bílý | 150 |
Dochucovadla:
pepř sůl majoránka, bylinky do dresinku(petržel, pažitka...), hořčice (kečup) podle chuti
Energetická hodnota celkem: 3239 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 119,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 45,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 810 kJ
Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 29.8, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 11.3, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Z uvedených surovin vypracujeme směs na karbanátky. Celozrnný rohlík můžeme předem namočit do mléka, česnek propasírujeme a cibuli si nakrájíme nadrobno. Nakonec rozmícháme vejce, kterými spojíme všechny pevné suroviny. Na závěr ochutíme solí, pepřem a majoránkou. Vytvarujeme si placičky, které položíme na pečící papír v plechu. Můžeme také vytvarovat větší bochníček, který necháme péct v zapékací míse a poté ukrajujeme plátky jako ze sekané. Necháme péct zhruba 15-20 minut. Na dressing spojíme všechny suroviny a dáme na chvíli vychladit do lednice. Jako příloha se hodí např. pečené mladé brambůrky se slupkou a nezapomeňte na zeleninový salát.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.