TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Mrkvové karbanátky

Zpět
  • Autor: Motylka88
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř sůl majoránka, bylinky do dresinku(petržel, pažitka...), hořčice (kečup) podle chuti

Energetická hodnota celkem: 3239 kJ

Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 119, SAFA (g): 7, Cukry (g): 45, Vláknina (g): 24, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 810 kJ

Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 29.8, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 11.3, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme směs na karbanátky. Celozrnný rohlík můžeme předem namočit do mléka, česnek propasírujeme a cibuli si nakrájíme nadrobno. Nakonec rozmícháme vejce, kterými spojíme všechny pevné suroviny. Na závěr ochutíme solí, pepřem a majoránkou. Vytvarujeme si placičky, které položíme na pečící papír v plechu. Můžeme také vytvarovat větší bochníček, který necháme péct v zapékací míse a poté ukrajujeme plátky jako ze sekané. Necháme péct zhruba 15-20 minut. Na dressing spojíme všechny suroviny a dáme na chvíli vychladit do lednice. Jako příloha se hodí např. pečené mladé brambůrky se slupkou a nezapomeňte na zeleninový salát.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři