TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Polévka z červené řepy

Zpět
  • Autor: ditab
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

zázvor, sůl, pepř, bujon,

Energetická hodnota celkem: 2582 kJ

Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 79, SAFA (g): 10, Cukry (g): 39, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 516 kJ

Bílkoviny (g): 3.4, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 15.8, SAFA (g): 2, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 3.4, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na menší kousky nebo nastrouháme na hrubém struhadle a uvaříme do měkka. Na lžíci oleje osmahneme 1/2 cibule, přidáme na drobno nakrájenou bramboru, řepu, vývar (1 kostka), asi 1,5 l vody a krátce povaříme. Rozmixujeme, je-li třeba dosolíme, přidáme lžičku nastrouhaného zázvoru trochu citronové šťávy a kůry a trochu mléka na zjemnění. Při servírování dáme na talíř s polévkou lžičku zakysané smetany a křupavé kuličky do polévky.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři