- Autor: ditab
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Dochucovadla:
zázvor, sůl, pepř, bujon,
Energetická hodnota celkem: 2582 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 79,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 39,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 516 kJ
Bílkoviny (g): 3.4, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 15.8, SAFA (g): 2, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 3.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na menší kousky nebo nastrouháme na hrubém struhadle a uvaříme do měkka. Na lžíci oleje osmahneme 1/2 cibule, přidáme na drobno nakrájenou bramboru, řepu, vývar (1 kostka), asi 1,5 l vody a krátce povaříme. Rozmixujeme, je-li třeba dosolíme, přidáme lžičku nastrouhaného zázvoru trochu citronové šťávy a kůry a trochu mléka na zjemnění. Při servírování dáme na talíř s polévkou lžičku zakysané smetany a křupavé kuličky do polévky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






