TOPlist


Kuřecí prsa s mrkví a brokolicí

  • Uživatelský recept
  • Autor: kuhnj
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cukr bílý (řepný, třtinový)4
Smetana na vaření 12%200
Mouka pšeničná hladká6
Olej olivový18
Brokolice250
Mrkev250
Kuřecí prsa bez kůže300

Energetická hodnota celkem: 4071 kJ

Bílkoviny (g): 85, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 54 SAFA (g): 20 Cukry (g): 35 Vláknina (g): 15 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1357 kJ

Bílkoviny (g): 28.3, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 18 SAFA (g): 6.7 Cukry (g): 11.7 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

2 lžičky kari koření, sůl, pár kapek citr.šťávy

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na tenké proužky a restujeme ho na trošce oliv.oleje. Když je maso hotové,osolíme ho a vyndáme z výpeku. Do výpeku vložíme nakrájenou mrkev(já kupuji karotku s natí, protože je křehčí a neloupu ji ani neškrábu) a pod pokličkou chvíli restujeme-nepodlévám! Asi po 5 minutách přidáme brokolici a také chvíli necháme restovat do změknutí .Když je zelenina hotová-nesmí být rozvařená, zaprášíme kari kořením, zalijeme 200 ml smetany a 100-200ml vody. Přivedeme k varu a vložíme maso, necháme krátce povařit a dochutíme solí, cukrem a citr.šťávou. Nakonec, pokud je třeba, zahustíme asi 2 lžičkami hl.mouky nebo inst.jíšky, krátce povaříme . Před podáváním necháme chvíli v teple odpočívat, aby se chutě spojily.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma