TOPlist


Kuře na kari se zázvorem, čočkou a rýží

  • Uživatelský recept
  • Autor: Iwca01
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kuřecí prsa bez kůže400
Rýže dlouhozrnná (uvařená)280
Čočka červená (v suchém stavu)100
Cibule100
Zázvor5
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)15
Sůl5
Kari5

Energetická hodnota celkem: 5090 kJ

Bílkoviny (g): 126, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 126 SAFA (g): 4 Cukry (g): 20 Vláknina (g): 12 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1273 kJ

Bílkoviny (g): 31.5, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 31.5 SAFA (g): 1 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Rýži si nejprve připravíme na páře. Mezitím orestujeme nasekanou cibulku na trošce řepkového oleje, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, sůl a pepř. Přimícháme kari, nastrouhaný čerstvý zázvor, loupanou červenou čočku, podlijeme vodou a dusíme 10 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma