TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Přílohová zelenina s kamutem

Zpět
  • Autor: Marcelah
  • Doba přípravy (min.): 15
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

kurkuma, bílý mletý pepř, sůl

Energetická hodnota celkem: 1318 kJ

Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 55, SAFA (g): 2, Cukry (g): 25, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 659 kJ

Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 27.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 12.5, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

V pánvi rozehřejeme olivový olej a zlehka na něm necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme nasekaný stroužek česneku, osmahneme a vsypeme na tenké proužky nakrájenou mrkev a pastiňák. Opět chvíli opékáme, pak zaprášíme půl lžičkou kurkumy, podlijeme trochou vody, přidáme na nudličky nakrájenou kedlubnu, zmražený hrášek a chviličku podusíme. Nakonec vmícháme na měsíčky nakrájenou cuketu a na proužky nakrájenou červenou papriku. Osolíme a opepříme špetkou bílého pepře. Do hotové zeleniny vmícháme doměkka uvařený kamut. Podáváme k obědu s kuřecím nebo krůtím steakem, či jako lehkou večeři jen posypané strouhaným parmezánem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři