- Autor: Marcelah
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 80 |
Hrášek mražený | 50 |
Pastiňák | 50 |
Kedlubna | 80 |
Cuketa | 180 |
Paprika červená | 80 |
Olej olivový | 4 |
Kamut | 20 |
Mrkev | 50 |
Dochucovadla:
kurkuma, bílý mletý pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 1318 kJ
Bílkoviny (g): 12,
Tuky (g): 4,
Sacharidy (g): 55,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 659 kJ
Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 27.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 12.5, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
V pánvi rozehřejeme olivový olej a zlehka na něm necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme nasekaný stroužek česneku, osmahneme a vsypeme na tenké proužky nakrájenou mrkev a pastiňák. Opět chvíli opékáme, pak zaprášíme půl lžičkou kurkumy, podlijeme trochou vody, přidáme na nudličky nakrájenou kedlubnu, zmražený hrášek a chviličku podusíme. Nakonec vmícháme na měsíčky nakrájenou cuketu a na proužky nakrájenou červenou papriku. Osolíme a opepříme špetkou bílého pepře. Do hotové zeleniny vmícháme doměkka uvařený kamut. Podáváme k obědu s kuřecím nebo krůtím steakem, či jako lehkou večeři jen posypané strouhaným parmezánem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.