TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Mrkvová polévka s kurkumou

Zpět
  • Autor: Marcelah
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

bílý mletý pepř, kurkuma, sůl

Energetická hodnota celkem: 2033 kJ

Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 63, SAFA (g): 15, Cukry (g): 30, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 339 kJ

Bílkoviny (g): 1.5, Tuky (g): 3.7, Sacharidy (g): 10.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

V hrnci rozpustíme máslo a necháme na něm při středním příkonu tepla zesklovatět na kostičky nakrájenou oloupanou větší cibuli. Přidáme nastrouhané nebo na kolečka nakrájené tři větší mrkve a dusíme společně alespoň 10 minut. Prý se provitamin A uvolňuje až po delším pobytu v teple a tuku :o) Pak vmícháme lžičku kurkumy (kterou doporučuje prof.Strunecká), špetku bílého mletého pepře, jáhlové vločky a osmahneme. Přilijeme něco přes litr horké vody a promícháme. Osolíme (asi 1 vrchovatá lžička soli) a dvacet minut povaříme. Polévku rozmixujeme tyčkovým mixérem a vylepšíme trochou sladké smetany. Zdobíme čerstvou nadrobno nasekanou zelenou petrželkou a jemně pikantní krémovou polévku ihned podáváme.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři