- Autor: comitate
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 200 |
Mrkev | 200 |
Celer řapíkatý | 150 |
Zázvor | 20 |
Žampiony | 150 |
Máslo čerstvé | 40 |
Rýžové nudle (v suchém stavu) | 20 |
Dochucovadla:
ústřicová omáčka, chilli paprička, sůl, pepř čerstvý mletý, čerstvý koriandr
Energetická hodnota celkem: 3073 kJ
Bílkoviny (g): 53,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 51,
SAFA (g): 23,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 768 kJ
Bílkoviny (g): 13.3, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 12.8, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Tato polévka je absolutně vynikající na zahřátí a posílení zdraví. Podle počtu strávníku si dáme do vody vařit kuřecí prsa nakrájená na nudličky. Důležité je opravdu čisté maso, bez kůže, kostí apod. Přidáme 2 lžíce ústřicové omáčky. V průběhu vaření sebereme pěnu (polévka má být hezky čirá). Mezitím si na másle krátce osmahneme na nudličky nakrájené tři střední mrkve, tři stonky řapíkatého celeru a kus čerstvého zázvoru, na plátky nakrájené žampióny a jednu chilli papričku. Doplníme trochou čerstvě mletého pepře a soli. Vložíme směs do polévky. Na závěr přidáme velkou hrst nasekaného čerstvého koriandru a předem namočenou hrst rýžových nudlí. Podáváme horké.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.