- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury studených pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Škvarky | 50 |
Oleje (všechny druhy) | 2 |
Vejce celá průměr | 4 |
Droždí | 2 |
Cukr průměr | 1 |
Mléko polotučné průměr | 12 |
Mouka pšeničná polohrubá | 35 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 2198 kJ
Bílkoviny (g): 12,
Tuky (g): 40,
Sacharidy (g): 28,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Množství surovin odpovídá 1 ks placky. Droždí promícháme s cukrem, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu prosáté mouky a zamícháme na řidší těstíčko, které necháme v teple vykynout. Do zbylé dávky prosáté mouky přidáme vejce, sůl, zbylou dávku mléka a vzešlý kvásek. Vše vypracujeme na hladké vláčné těsto do kterého vpracujeme vepřové škvarky. Těsto se škvarky necháme vykynout. Dostatečně vykynuté těsto rozválíme na placku, ze které vykrajujeme jednotlivé placky o průměru asi 7 cm. Naformované placky narovnáme na slabě pomaštěný plech, popícháme je vidličkou a upečeme je v mírně vyhřáté troubě do světle zlatavé barvy.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.