TOPlist
Sledujte nás:

Škvarkové placky

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury studených pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 2198 kJ

Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 40, Sacharidy (g): 28, SAFA (g): 19, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Množství surovin odpovídá 1 ks placky. Droždí promícháme s cukrem, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu prosáté mouky a zamícháme na řidší těstíčko, které necháme v teple vykynout. Do zbylé dávky prosáté mouky přidáme vejce, sůl, zbylou dávku mléka a vzešlý kvásek. Vše vypracujeme na hladké vláčné těsto do kterého vpracujeme vepřové škvarky. Těsto se škvarky necháme vykynout. Dostatečně vykynuté těsto rozválíme na placku, ze které vykrajujeme jednotlivé placky o průměru asi 7 cm. Naformované placky narovnáme na slabě pomaštěný plech, popícháme je vidličkou a upečeme je v mírně vyhřáté troubě do světle zlatavé barvy.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři