TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Špenátový hummus

Zpět

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej olivový10
Česnek20
Cizrna sterilovaná400
Špenát80

Dochucovadla:

sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 2625 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 77 SAFA (g): 3 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 26 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 438 kJ

Bílkoviny (g): 5.2, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 12.8 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 0.8 Vláknina (g): 4.3 Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Cizrnu z plechovky přendáme do misky, necháme pouze tak polovinu nálevu, druhou polovinu vylijeme. Přidáme čerstvý špenát a česnek. Česnek můžeme pro jemnější chuť nechat před tím péct v troubě na 180 stupňů asi půl hodiny. Nebo přidáme najemno nakrájený či rozmačkaný česnek čerstvý. Směs osolíme a opepříme, přidáme lžíci olivového oleje a rozmixujeme dohladka.

Fotografie

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

19. 04. 2018 12:22
Vyzkoušela jsem a je to opravdu dobré.
16. 04. 2018 08:13
Tohle určitě vyzkouším.
05. 08. 2017 22:14
VYPADÁ TO DOBŘE
27. 07. 2017 08:53
Děkuji za inspiraci, určitě vyzkouším
26. 07. 2017 07:14
Vypadá dobře, určitě vyzkouším
26. 07. 2017 00:28
Taky mám moc ráda hummus i špenát, tak jsem na to docela zvědavá.
25. 07. 2017 22:37
Myslím, že je to dobra varianta klasického humusu z cizrny.
25. 07. 2017 22:19
Mám moc ráda humus a špenát, tak tato kombinace musí být vynikající!!! Určitě vyzkouším :-)))

Naši partneři