TOPlist


Špenátový hummus

  • STOB recept
  • Autor: TerezaBenickova
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 10

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Špenát80
Cizrna sterilovaná400
Česnek20
Olej olivový10

Energetická hodnota celkem: 2625 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 77 SAFA (g): 3 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 26 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 438 kJ

Bílkoviny (g): 5.2, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 12.8 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 0.8 Vláknina (g): 4.3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Cizrnu z plechovky přendáme do misky, necháme pouze tak polovinu nálevu, druhou polovinu vylijeme. Přidáme čerstvý špenát a česnek. Česnek můžeme pro jemnější chuť nechat před tím péct v troubě na 180 stupňů asi půl hodiny. Nebo přidáme najemno nakrájený či rozmačkaný česnek čerstvý. Směs osolíme a opepříme, přidáme lžíci olivového oleje a rozmixujeme dohladka.

Fotografie




Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

19. 04. 2018 12:22

coumba

Vyzkoušela jsem a je to opravdu dobré.

16. 04. 2018 08:13

coumba

Tohle určitě vyzkouším.

05. 08. 2017 22:14

poradna

VYPADÁ TO DOBŘE

27. 07. 2017 08:53

ifucikova

Děkuji za inspiraci, určitě vyzkouším

26. 07. 2017 07:14

getfira

Vypadá dobře, určitě vyzkouším

26. 07. 2017 00:28

Yogii

Taky mám moc ráda hummus i špenát, tak jsem na to docela zvědavá.

25. 07. 2017 22:37

hanajabu

Myslím, že je to dobra varianta klasického humusu z cizrny.

25. 07. 2017 22:19

Veve12

Mám moc ráda humus a špenát, tak tato kombinace musí být vynikající!!! Určitě vyzkouším :-)))

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma