- Autor: keridwen1
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná polohrubá | 200 |
Mouka špaldová celozrnná | 150 |
Brambory vařené | 450 |
Bryndza 50% | 250 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 200 |
Vejce celá průměr | 55 |
Energetická hodnota celkem: 10411 kJ
Bílkoviny (g): 109,
Tuky (g): 71,
Sacharidy (g): 347,
SAFA (g): 43,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1041 kJ
Bílkoviny (g): 10.9, Tuky (g): 7.1, Sacharidy (g): 34.7, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 1.2, Vláknina (g): 3.1, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Uvaríme si zemiaky a necháme vychladnúť. Z múky, vajíčka, teplej vody a 3 stredných zemiakov nastrúhaných na jemno si vypracujeme vláčne cesto. Bryndzu zmiešame s rozpučenými zemiakmi, osolíme a okoreníme podľa chuti. Môžeme pridať aj pažítku alebo mletú červenú papriku. Cesto plníme a hotové pirohy varíme vo vriacej vode, po vyplávaní na hladinu ešte tak 2 min. Podávame so smotanou, kyslou kapustou, zeleninou alebo slaninkou a cibuľkou. Možnosti sú len na vás. TIP.: Pirohy sa dajú dobre zamraziť, a máte potom kedykoľvek rýchly obed. nerozmrazovať, ale rovno hodiť do viacej vody, Varia sa síce dlhšie, ale zabránite tomu aby po rozmrazení boli polepené a stratili tvar.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.