- Autor: PetraPo
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 50.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh polotučný průměr | 750 |
Jahody | 750 |
Vejce celá průměr | 220 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 250 |
Mléko trvanlivé plnotučné (3,5 % tuku) | 125 |
Mouka pšeničná hrubá | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 100 |
Kypřící prášek do pečiva | 12 |
Energetická hodnota celkem: 15269 kJ
Bílkoviny (g): 134,
Tuky (g): 154,
Sacharidy (g): 425,
SAFA (g): 39,
Cukry (g): 333,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 305 kJ
Bílkoviny (g): 2.7, Tuky (g): 3.1, Sacharidy (g): 8.5, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 6.7, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
3 kostky tvarohu, 4 vejce, mléko, cukr, olej utřeme do hladkého krému - stranou ponecháme 1 lžíci oleje na vymazání plechu (šlehačem nebo robotem cca to trvá cca10 minut)), pokud používáte nepřilnavý plech, není třeba vymazávat. Poté smícháme hrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a vmícháme do těsta a ještě asi cca 3 minuty pečlivě promícháme. Směs vlijeme na vymazaný a vysypaný plech (používám menší cca 45x30 cm) a hustě poklademe rozpůlenými jahodami. Pečeme ve střední troubě (horkovzdušná na 160 stupňů) cca 45 minut až povrch zezlátne. Po vychladnutí rozkrájíme na dílky (těch 50 uvedených v receptu je velikost cca 4x5 cm). Lze před krájením pocákat čokoládou (v receptu není uvedena).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.