- Autor: PetraPo
 - Doba přípravy (min.): 30
 - Uživatelský recept
 - Porce: 3.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Kapusta hlávková | 450 | 
| Cibule | 80 | 
| Česnek | 12 | 
| Šunka vepřová průměr | 250 | 
| Olej olivový | 30 | 
| Špagety semolinové Combino Lidl | 240 | 
| Parmezán 25% | 50 | 
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 7501 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 99, 
                                                        Tuky (g): 59, 
                                                        Sacharidy (g): 207,
                                                        SAFA (g): 29,
                                                        Cukry (g): 29,
                                                        Vláknina (g): 22,
                                                        Sůl (g): 7
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 2500 kJ
Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 19.7, Sacharidy (g): 69, SAFA (g): 9.7, Cukry (g): 9.7, Vláknina (g): 7.3, Sůl (g): 2.3
Postup přípravy
Špagety uvaříme dle návodu. Malou hlávku kapusty rozebereme na listy, u větších listů odstraníme žebra a povaříme ji v osoleném vodě - stačí cca 3 minuty. Poté ji ihned propláchneme ve studené vodě a pokrájíme ji na nudličky. Na pánvi rozehřejem olivový olej, osmahneme na něm cibuli pokrájenou na kostičky společně se šunkou, přidáme prolisovaný česnek a pokrájenou kapustu, dle chuti osolíme a opepříme a zlehka prohřejeme. Směs vmícháme do uvařených špaget společně s nastrouhaným parmezánem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






