TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zapečený lilek

Zpět
  • Autor: puzzle99
  • Doba přípravy (min.): 15
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 1943 kJ

Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 27, SAFA (g): 17, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 648 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 9, SAFA (g): 5.7, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.7

Postup přípravy

Lilek omyjeme, nakrájíme na tenké plátky ( max. 3 mm ) a vyskládáme na plech pokapaný olivovým olejem. Posypeme kořením na grilovanou zeleninu a strouhaným 30% sýrem a dáme na 15 - 20 minut zapéct do trouby při 180 st. Jako přílohu si dáváme celozrnné pečivo. Foto je vygooglené jen pro představu. Pokud stihnu při příští přípravě vyfotit, než ho ty mé ,,kobylky,, zdlábnou, dám sem originál:-) Vyzkoušela jsem i s cuketou ( kterou jsem na pár hodin naložila do stejného koření a trochy oleje ) a chutná také skvěle:-)

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

31. 08. 2014 07:08
Je to výborné...
23. 07. 2014 07:36
Madlenko, nikdy ho nenechávám ,,vypotit,, ani u jiných receptů a nestalo se mi, že by byl hořký.
17. 07. 2014 13:49
Madlenka - pokud je lilek mladý, tak ho není nutné nechat vypotit - můžeš použít hned..
17. 07. 2014 11:10
Není lilek hořký, když se tzv. "nevypotí" (osolit a nechat stát)?
16. 07. 2014 11:08
..miluju tyto jednoduché úžasné dobroty :)

Naši partneři