TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Spíz a štouchané brambory s lilkem

Zpět
  • Autor: madridacka
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, směs na grilování zeleniny, rozmarým

Energetická hodnota celkem: 2371 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 83, SAFA (g): 6, Cukry (g): 33, Vláknina (g): 19, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1186 kJ

Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 41.5, SAFA (g): 3, Cukry (g): 16.5, Vláknina (g): 9.5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Lilek posolíme a necháme vypotit. Dáme vařit brambory a nakrájíme zeleninu a sýr. Cást lilku nakrájeného na kostičky o hraně cca 1.5 cm podusíme na jemně nakrájené cibuli se lžičkou olivového oleje. Pokrájenou zeleninu okořeněnou směsí koření na grilování zeleniny a sýr napícháme na špejle (sýr jsem dávala mezi 2 výseče lilku) a dáme do zapékací misky na folii a zapečeme (vzhledem k tekutosti sýra jsem gril zavrhla). Uvařené brambory naštoucháme s podušeným lilkem a okořeníme čerstvým rozmarýnem. Servírujeme. Sýr je sice troch rozteklý, ale skvěle lilek "okoření".

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři