- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 150 |
Olej olivový | 10 |
Paprika červená | 100 |
Paprika žlutá | 100 |
Olomoucké tvarůžky 1% | 80 |
Lilek | 350 |
Brambory rané | 200 |
Dochucovadla:
sůl, směs na grilování zeleniny, rozmarým
Energetická hodnota celkem: 2371 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 83,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1186 kJ
Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 41.5, SAFA (g): 3, Cukry (g): 16.5, Vláknina (g): 9.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Lilek posolíme a necháme vypotit. Dáme vařit brambory a nakrájíme zeleninu a sýr. Cást lilku nakrájeného na kostičky o hraně cca 1.5 cm podusíme na jemně nakrájené cibuli se lžičkou olivového oleje. Pokrájenou zeleninu okořeněnou směsí koření na grilování zeleniny a sýr napícháme na špejle (sýr jsem dávala mezi 2 výseče lilku) a dáme do zapékací misky na folii a zapečeme (vzhledem k tekutosti sýra jsem gril zavrhla). Uvařené brambory naštoucháme s podušeným lilkem a okořeníme čerstvým rozmarýnem. Servírujeme. Sýr je sice troch rozteklý, ale skvěle lilek "okoření".
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.