TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Ragú polévka s knedlíčky

Zpět
  • Autor: Baall
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, petrželka, nebo pažitka, muškátový květ

Energetická hodnota celkem: 8081 kJ

Bílkoviny (g): 100, Tuky (g): 111, Sacharidy (g): 128, SAFA (g): 61, Cukry (g): 33, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1347 kJ

Bílkoviny (g): 16.7, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 21.3, SAFA (g): 10.2, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

V osolené vodě s na drobné kostičky nakrájenou kořenovou zeleninou (mrkev, petržel, celer) uvaříme telecí, králičí, nebo kuřecí maso. Zvlášť uvaříme nepříliš doměkka květák rozebraný na malé růžičky. Čerstvou petrželku nasekáme nadrobno. Ze dvou třetin másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme prochladlým vývarem z masa a necháme alespoň 20 min. vařit; , přecedíme. Potom přidáme smetanu, převaříme, vložíme nakrájené maso, květák a sterilovaný hrášek bez nálevu (v případě čerstvého hrášku, povaříme jej s květákem). Na talíři ozdobíme petrželkou a přidáme knedlíčky. Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme dokud nezrůžoví a nezačne se drobit. Potom ho necháme vychladnout, osolíme, opepříme, přidáme vejce, rozmačkaný česnek a strouhankou zahustíme do takové hustoty aby jsme mohli tvarovat malé knedlíčky. Povaříme je ve vývaru asi 6 minut. Množství strouhanky je orientační, řídíme se podle hustoty těsta.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři