- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Holandia bily | 250 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 10 |
Dijonská hořčice ostrá | 25 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Pastiňák | 200 |
Batáty sladké brambory | 400 |
Mrkev | 200 |
Dochucovadla:
šťáva z jedné limetky 1/2 lžičky mleté skořice 1,5 lžíce drceného koriandru (semínka) kůra z jedné limetky 3 polévkové lžíce jemně sekaného kopru 4 snítky na ozdobu
Energetická hodnota celkem: 3674 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 149,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 96,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 919 kJ
Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 37.3, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 24, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
1) predehrejte troubu na 210 stupnu 2) nakrajejte na klinky 3) mrkev a pastiňák zalijte vodou a privedte k varu, nechte varit cca 2 minuty 4) slijte vodu a přidejte batáty 5) přidejte směsí limetkové šťávy, koření a olej a dobře promíchejte 6) pečte cca 40 min 5) smíchejte hořčici, cukr, limetkovou kůru, vmíchejte jogurt a jemně nasekaný kopr
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.