TOPlist


Kořeněná zelenina (mrkev, pastiňák, batáty) s dipem

  • Uživatelský recept
  • Autor: sduranova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Holandia bily250
Cukr bílý (řepný, třtinový)10
Dijonská hořčice ostrá25
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)10
Pastiňák200
Batáty sladké brambory400
Mrkev200

Energetická hodnota celkem: 3674 kJ

Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 149 SAFA (g): 6 Cukry (g): 96 Vláknina (g): 25 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 919 kJ

Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 37.3 SAFA (g): 1.5 Cukry (g): 24 Vláknina (g): 6.3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

šťáva z jedné limetky 1/2 lžičky mleté skořice 1,5 lžíce drceného koriandru (semínka) kůra z jedné limetky 3 polévkové lžíce jemně sekaného kopru 4 snítky na ozdobu

Postup přípravy

1) predehrejte troubu na 210 stupnu 2) nakrajejte na klinky 3) mrkev a pastiňák zalijte vodou a privedte k varu, nechte varit cca 2 minuty 4) slijte vodu a přidejte batáty 5) přidejte směsí limetkové šťávy, koření a olej a dobře promíchejte 6) pečte cca 40 min 5) smíchejte hořčici, cukr, limetkovou kůru, vmíchejte jogurt a jemně nasekaný kopr

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma