- Autor: www.flora.cz
- STOB recept
- Porce: 4.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Králičí průměr | 500 | 
| Flora Gold | 50 | 
| Cibule šalotka | 120 | 
| Víno bílé suché | 120 | 
| Žampiony | 100 | 
| Houby sušené průměr | 30 | 
| Mouka pšeničná hladká | 20 | 
| Smetana na vaření 12% | 120 | 
| Citronová šťáva | 10 | 
| Petržel - nať | 30 | 
| Brambory rané | 500 | 
| Celer bulva | 200 | 
Dochucovadla:
sůl, pepř, bobkový list, nové koření, čerstvý tymián
Energetická hodnota celkem: 8467 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 135, 
                                                        Tuky (g): 86, 
                                                        Sacharidy (g): 170,
                                                        SAFA (g): 35,
                                                        Cukry (g): 41,
                                                        Vláknina (g): 30,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 2117 kJ
Bílkoviny (g): 33.8, Tuky (g): 21.5, Sacharidy (g): 42.5, SAFA (g): 8.8, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Postup Očištěného, naporcovaného králíka osolíme, opepříme a na Floře Gold po obou stranách opečeme. Opečené maso přendáme na talíř. Na stejné pánvi orestujeme houby a 20 minut namáčené a okapané hřiby. V kastrolu rozehřejeme Floru Gold, na ni opečeme šalotku, koření a zastříkneme vínem. Necháme lehce zredukovat a přimícháme hladkou mouku a zalijeme vodou. Lehce osolíme a opepříme. Vložíme opečeného králíka a přikryté dusíme asi 50 minut. Měkké maso vyjmeme, šťávu zjemníme tukem Flora gold a smetanou. Přidáme zarestované houby. Dochutíme kapkou citronové šťávy, popřípadě dosolíme. Omáčku přecedíme. Vložíme zpět maso a jen krátce spolu provaříme. Do hotové omáčky s masem přidáme nasekanou čerstvou petrželovou nať. Postup pyré ze šlehaných brambor a celeru: V osolené vodě zvolna vaříme brambory spolu s celerem. Celer nakrájíme na menší kousky než brambory. Doměkka uvařené brambory s celerem důkladně scedíme. Do nich vešleháme rozpuštěný tuk Flora Gold a horkou smetanu. Popřípadě dosolíme dle chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.










Ta noha na obrázku má pěkného čtvrt kila