- Autor: petas0
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 14.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 150 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 50 |
Mouka pšeničná hladká | 60 |
Mrkev | 175 |
Čočka velkozrnná (uvařená) | 1200 |
Česnek | 20 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 2000 |
Vepřové koleno | 110 |
Dochucovadla:
sůl, pepř mletý, majoránka, celý pepř, nové koření, bobkový list
Energetická hodnota celkem: 10681 kJ
Bílkoviny (g): 137,
Tuky (g): 79,
Sacharidy (g): 320,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 35,
Vláknina (g): 108,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 763 kJ
Bílkoviny (g): 9.8, Tuky (g): 5.6, Sacharidy (g): 22.9, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 7.7, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Uzené vepřové koleno povaříme s mrkví, novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem (cca 45 minut). V kastolu si na oleji orestujeme cibulku a přidáme mouku, hned zalijeme vývarem z kolena. Přidáme čočku (namočenou na 30 minut v horké vodě), vaříme do měkka, přidáme uvařenou na kostičky nakrájenou mrkev a kus libového masa z kovena, přidáme prolisovaný česnek. Dochutíme solí, pepřem, majoránkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.