TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Koláčky

Zpět
  • Autor: anubis
  • Doba přípravy (min.): 110
  • Uživatelský recept
  • Porce: 46.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 12277 kJ

Bílkoviny (g): 83, Tuky (g): 112, Sacharidy (g): 388, SAFA (g): 51, Cukry (g): 26, Vláknina (g): 42, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 267 kJ

Bílkoviny (g): 1.8, Tuky (g): 2.4, Sacharidy (g): 8.4, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 0.6, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Na kvásek smíchejte 3 velké lžíce mléka se 2 lžícemi mouky, 1 lžící cukru a droždím. Zamíchejte a nechejte vykynout. Mouku osolte, přidejte vykynutý kvásek, rozehřátý tuk, zbytek mléka se dvěma rozšlehanými vejci a vanilkovým cukrem. Vypracujte těsto. Posypte zlehka moukou, přikryjte čistou utěrkou a nechejte asi hodinu vykynout. Mandle spařte a přelijte studenou vodou, nechejte je okapat, oloupejte a případně přepulte. Připravte makovou náplň: mléko zahřejte, přidejte tuk, džem, čokoládu, skořici a umletý mák. Povařte. Vykynuté těsto rozdělte na kousky o hmotnosti 20g. Zakulaťte je a klaďte na plech vyložený papírem na pečení. Po vykynutí do nich vytlačte důlek, naplňte jej náplní a ozdobte mandlemi. Okraje potřete rozšlehaným vejcem a dejte do trouby 170 stupňů a pečte asi 25 minut.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři