- Autor: keridwen1
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka červená (v suchém stavu) | 180 |
Mrkev | 120 |
Olej palmojádrový, kokosový | 15 |
Koření průměr | 5 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Bujón průměr (v suchém stavu) | 10 |
Cibule | 80 |
Česnek | 15 |
Celer řapíkatý | 80 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1000 |
Brambory rané | 200 |
Dochucovadla:
mletý kmín, červená mletá paprika, kurkuma, majoránka, citrónová šťava
Energetická hodnota celkem: 4615 kJ
Bílkoviny (g): 56,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 173,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 50,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 577 kJ
Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 2.4, Sacharidy (g): 21.6, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 3.6, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Cibuľu, cesnak a koreniny orestujeme na kokosovom oleji. Pridáme nakrájanú mrkvu a celer. Podlejeme vývarom a pridáme zemiaky . Zalejeme paradajkami vo vlastnej šťave a necháme prevrieť. Rozmixujeme (ale len na hrubo, nie do hladka) a pridáme šošovicu. Solíme až keď sa šošovica uvarí, dokyslíme lyžicou citrónovej šťavy, a pridáme čerstvo nasekanú celerovu vňať a majoránku. Môžeme podáváť s kyslou smotanou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.