TOPlist


Dýňovo-špaldové gnocchi

  • Uživatelský recept
  • Autor: Martina112
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Dýně500
Mouka špaldová celozrnná200
Vejce celá průměr55
Parmezán 25%25
Olej olivový5
Slanina anglická30

Energetická hodnota celkem: 5085 kJ

Bílkoviny (g): 52, Tuky (g): 31, Sacharidy (g): 176 SAFA (g): 12 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 18 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1271 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 44 SAFA (g): 3 Cukry (g): 4.5 Vláknina (g): 4.5 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, muškátový ořech, skořice

Postup přípravy

Půlku středně velké dýně hokaido umyjeme a vydlabeme, nakrájíme na menší kousky a dáme pect do trouby na 160° asi na hodinku. Pak tyčovým mixérem rozmixujeme, osolíme, přidáme špetku skořice, muškátového oříšku a jedno vajíčko. Postupně zapracováváme mouku. Těsto by mělo být mírně lepkavé. Vytvarujeme kuličky a vidličkou vytvoříme tvar gnocchi. Dáme do vařící, osolené vody a jakmile vyplavou na hladinu, tak jsou hotové. Ochutíme parmezánem a olivovým olejem. Já si přidala i opečenou libovou slaninku.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

22. 10. 2014 17:02

andyandy1

Řidší těsto jsem zkoušela rozpadlo se :-( musela jsem zahustit moukou a vidličkou dělala obyč. noky moc dobré :-))

22. 10. 2014 12:22

ArwenMia

Zkoušeli jste někdy udělat těsto řidší a pak to vzít jako halušky přes cedník?

22. 10. 2014 09:04

bubina51

Vynikající sezónní recept, který se určitě zařadí ke stálícím :) Děkuju.

21. 10. 2014 12:49

ArwenMia

vyzkoušeno. dýni jsem ale nemixovala jen rozkňofala vidličkou a použila normál mouku. Ale i tak jsou moc dobré, dnes jsem utikala pro dalsi dýni :-)... jen je ještě otázkou zda se tím vším pečením a vařením neztratí všechny vitaminy...?

18. 10. 2014 20:14

IrenaM

Dneska jsem vyzkoušela, v rámci úspory času a energie jsem dýni uvařila místo pekla v troubě, pak jsem postupovala dle receptu až na konci opět proběhla improvizace, že jsem místo gnocchi uvařila české noky vytvarované pouze lžící a šup s tím do vody. Měla jsem to jako přílohu k obědu s pečeným masem a bylo to dobré :-)

17. 10. 2014 14:19

andyandy1

Dnes jsem měla k obědu moc dobré, už mám ve svých receptech, měla jsem gnocchi jen s parmezánem a lahoda :-))

16. 10. 2014 16:32

Ludvikova

tohle musím taky vyzkoušet .)
to je pecka !!!!

16. 10. 2014 16:25

Katerina007

to musím zkusit :-)

16. 10. 2014 12:07

Zdenicka22

vypadají úžasně :-)

15. 10. 2014 09:27

JNYXE

Zajímavý recept,asi vyzkouším, i když dýně mi moc nechutná,ale přidám jí do pečené zeleniny, kterou miluje manžel.Místo slaniny dám Schwarzwaldskou šunku :-)

15. 10. 2014 09:25

bubina51

Tak tohle bude v sobotu na oběd :)

14. 10. 2014 15:58

andyandy1

Tak na to jsem čekala, něco nového, určitě vyzkouším!!!! :-)

14. 10. 2014 11:52

muriela

To vypadá moc dobře :-) Určitě vyzkouším!

14. 10. 2014 10:41

kuhnj

Určitě vyzkouším!

13. 10. 2014 20:21

IrenaM

jen to čtu, už mám na to chuť :-)

13. 10. 2014 14:54

Arabela

Tento recept určitě vyzkouším, Ale bez slaniny :-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma