TOPlist


Rychlá celozrnná pizza

  • Uživatelský recept
  • Autor: Martina112
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka žitná celozrnná250
Olej olivový40
Rajský protlak80
Česnek5
Šunka vepřová průměr50
Rajčata 100
Eidam 30%50

Energetická hodnota celkem: 6215 kJ

Bílkoviny (g): 58, Tuky (g): 53, Sacharidy (g): 194 SAFA (g): 13 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 41 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1554 kJ

Bílkoviny (g): 14.5, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 48.5 SAFA (g): 3.3 Cukry (g): 4.5 Vláknina (g): 10.3 Sůl (g): 0.8


Dochucovadla:

sůl, voda, oregano

Postup přípravy

1 a1/4 hrnku celozrné mouky, 2 PL olivového oleje, špetka soli a 1/2-1 hrnek vlažné vody - lepkavé těsto by mělo mít hustotu asi jak bramborová kaše. Když jsem použila nějakou bio mouku, tak stačilo méně vody, teď mám tu křemežskou, a ta chce více. Lžíci vytvaruješ na pečící papír tenké těsto, sem ta píchneš vidličkou a dáš na cca 10 minut do trouby na 180° a mezitím si nachystáš co na pizzu chceš. Já dala protlak s česnekem, šunku, kolečka fuetu, rajče, eidam, oregano. Po 10 minutách v troubě ozdobíš korpus a dopékáš tak 15-20 minut, pak ještě okraje potřeš olivovým olejem a je to

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma