TOPlist


Kuřecí nudličky v marinádě z hrubozrnné hořčice

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kuřecí stehno bez kůže400
Víno bílé suché100
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)40
Hořčice Dijon40
Sójová omáčka20
Solamyl bramborový škrob20
Cibule160
Paprika červená200
Česnek20
Brambory vařené450

Energetická hodnota celkem: 6809 kJ

Bílkoviny (g): 96, Tuky (g): 65, Sacharidy (g): 153 SAFA (g): 14 Cukry (g): 40 Vláknina (g): 17 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 2270 kJ

Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 21.7, Sacharidy (g): 51 SAFA (g): 4.7 Cukry (g): 13.3 Vláknina (g): 5.7 Sůl (g): 1.3


Dochucovadla:

sůl, čerstvá hladkolistá petržel a libeček, tymián

Postup přípravy

Na marinádu budeme potřebovat: 50 ml bílého vína, 1 lžíci oleje, 1 lžíci Francouzské hrubozrnné hořčice, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíci nasekaného libečku a petržele,  1 malou cibuli nakrájenou nadrobno. Na vlastní vaření budeme potřebovat: 3 lžíce oleje, 1 malou cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky, 1 červenou papriku nakrájenou na tenké proužky, 3-4 stroužky česneku nakrájeného na plátky, 1 lžíci Francouzské hrubozrnné hořčice, podle potřeby bílé víno na podlití, sůl. Postup přípravy: smícháme všechny suroviny na marinádu. Maso nakrájíme na nudličky a dáme marinovat nejlépe přes noc. Na oleji orestujeme s trochou tymiánu česnek a cibuli, až zesklovatí, přidáme maso a orestujeme, nakonec přidáme papriku, a také zarestujeme. Přidáme lžíci hrubozrnné hořčice, případně zbylou marinádu, promícháme a zerestujeme, podlijeme vínem, necháme odvařit, osolíme. Podáváme s bramborem nebo celerovými hranolkami. 

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma