TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuřecí nudličky v marinádě z hrubozrnné hořčice

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, čerstvá hladkolistá petržel a libeček, tymián

Energetická hodnota celkem: 6809 kJ

Bílkoviny (g): 96, Tuky (g): 65, Sacharidy (g): 153 SAFA (g): 14 Cukry (g): 40 Vláknina (g): 17 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 2270 kJ

Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 21.7, Sacharidy (g): 51 SAFA (g): 4.7 Cukry (g): 13.3 Vláknina (g): 5.7 Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Na marinádu budeme potřebovat: 50 ml bílého vína, 1 lžíci oleje, 1 lžíci Francouzské hrubozrnné hořčice, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíci nasekaného libečku a petržele,  1 malou cibuli nakrájenou nadrobno. Na vlastní vaření budeme potřebovat: 3 lžíce oleje, 1 malou cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky, 1 červenou papriku nakrájenou na tenké proužky, 3-4 stroužky česneku nakrájeného na plátky, 1 lžíci Francouzské hrubozrnné hořčice, podle potřeby bílé víno na podlití, sůl. Postup přípravy: smícháme všechny suroviny na marinádu. Maso nakrájíme na nudličky a dáme marinovat nejlépe přes noc. Na oleji orestujeme s trochou tymiánu česnek a cibuli, až zesklovatí, přidáme maso a orestujeme, nakonec přidáme papriku, a také zarestujeme. Přidáme lžíci hrubozrnné hořčice, případně zbylou marinádu, promícháme a zerestujeme, podlijeme vínem, necháme odvařit, osolíme. Podáváme s bramborem nebo celerovými hranolkami. 

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři