- Autor: boompaja
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Cibulka jarní | 50 |
| Ocet | 10 |
| Mrkev | 150 |
| Zelí čínské | 200 |
| Houby sušené průměr | 7 |
| Celer řapíkatý | 200 |
| Masox (hotový výrobek) | 13 |
| Droždí | 42 |
| Cibule | 100 |
| Máslo čerstvé | 50 |
| Česnek | 5 |
| Voda, minerální vody bez příchutě | 1500 |
Dochucovadla:
ocet, vegeta, klasik, worcestrová omáčka, masox
Energetická hodnota celkem: 2669 kJ
Bílkoviny (g): 15,
Tuky (g): 41,
Sacharidy (g): 51,
SAFA (g): 28,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 445 kJ
Bílkoviny (g): 2.5, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 8.5, SAFA (g): 4.7, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Do konvice dáme vařit 1.5l vody. Na másle osmažíme cibuli a pak přidáme na tenké plátky nakrájený strouček česneku. Když se česnek rozvoní přidáme rozdrobenou kostku droždí a smažíme dokud nezmizí nepříjemné drožďové aroma - celý se rozpustí a z kašičky se stane zlatavá hmota. To už je vůně velmi příjemná. Přidáme trochu vody a kostku masoxu. Zachvilku přidáme zbytek vody a všechnu nakrájenou zeleninu a houby. Vaříme bez pokličky - redukujó :-) Po dvceti minutách dochucujem. Pol. lžíce octa, trochu vegety, pol.koření Klasik, a worcestrovou omáčku - ta dělá společně s octem tu nakejslost. Musí to chutnat, ale nepřekyselit! Za dalších deset minut přestanem vařit, odstavíme a přidáme "zelené, čerstvé" - směs jarní cibulky, pórku, kadeřávku, pažitky, petrželky - co je k mání, alespoň hrst. Hodně to bude chutnat lidem, co mají rádi pivo a chuť kvasu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






