- Autor: msmullma
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 200 |
Květák | 200 |
Brokolice | 200 |
Balkánský sýr | 300 |
Smetana ke šlehání 33% | 500 |
Smetana zakysaná 15% | 250 |
Želatina (v suchém stavu) | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 12283 kJ
Bílkoviny (g): 90,
Tuky (g): 257,
Sacharidy (g): 68,
SAFA (g): 173,
Cukry (g): 50,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 13
Energetická hodnota na 1 porci: 1228 kJ
Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 25.7, Sacharidy (g): 6.8, SAFA (g): 17.3, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Každou zeleninu pokrájíme na kousky a uvaříme ve 300 ml vody, každou zvlášť. Želatinu namočíme do vody, přebytečnou vodu vytlačíme a po dvou plátcích přidáme do ještě teplých zeleninových pyré. Šlehačku smícháme se smetanou a dáme po 13 do každého pyré. Formu vyložíme folií, dáme do ní květákové pyré a dáme na chvilku zamrazit, poté půlku brokolicového pyré, na to sýr, pak zbytek brokolicového pyré. Dáme na 10 minut zamrazit. Nakonec dáme mrkvové pyré a zakryjeme fólií. Dáme chladit.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.