TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kabulská rýže s mrkví

Zpět
  • Autor: sduranova
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Tradiční afgánské jídlo, může být hlavní nebo jako příloha k masu, nebo studene jako svačinka. Důležité je použít rýži Basmati. Má jinou chuť a nižší glykemický index. V Afganistánu se vaří jen z této rýže a u nás je v tu lepší či horší kvalitě dostupná. Ta správná je lehce nahnědlá ne úplně bílá.

Ingredience

Dochucovadla:

Mleté koření: skořice, kardamon, hřebíček

Energetická hodnota celkem: 4740 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 224, SAFA (g): 2, Cukry (g): 47, Vláknina (g): 21, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1185 kJ

Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 56, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Lžíci sezamového (olivového extra virgin) rozpálíme v hrnci s tlustším dnem, přidáme na jemno krájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a restujeme do změknutí, pak přidáme rozinky a orestujeme. Přidáme mletý kardamon, skořici a hřebíček dle chuti, zamícháme a přidáme propláchnutou rýži Basmati, zalijeme vodou a necháme uvařit do měkka pod pokličkou

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři