- Autor: Kamilka84
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Mouka pšeničná hladká | 400 | 
| Mouka špaldová celozrnná | 50 | 
| Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 100 | 
| Vejce celá průměr | 275 | 
| Máslo čerstvé | 250 | 
| Kypřící prášek do pečiva | 10 | 
| Jablka | 700 | 
| Hrušky | 100 | 
| Rozinky | 30 | 
| Vlašské ořechy | 30 | 
Energetická hodnota celkem: 21076 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 95, 
                                                        Tuky (g): 256, 
                                                        Sacharidy (g): 575,
                                                        SAFA (g): 152,
                                                        Cukry (g): 214,
                                                        Vláknina (g): 54,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1054 kJ
Bílkoviny (g): 4.8, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 28.8, SAFA (g): 7.6, Cukry (g): 10.7, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Žloutky utřít s cukrem, mouka+ prdopeč, máslo na kousky - vytvořit těsto, 1/3 dát na hoďku do mrazáku, zbytek uležet do lednice. Těsto vyválet- spíš namačkat, je tužší na plech - na menší plech, ne ten přes celou troubu. Na to nastrouhat jablka promíchaná se skořicovým cukrem, rozinkama, ořechy na kousky posekanými. Třetí vrstva - rozetŕený sníh z bílků, poslední vrstva nastrouhané těsto z mrazáku. Péct na 180 cca 35 min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









