- Autor: manek
- Doba přípravy (min.): 180
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajský protlak | 60 |
Mrkev | 240 |
Hrášek | 80 |
Cibule | 240 |
Hovězí kližka | 400 |
Bageta bílá | 40 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 60 |
Víno červené | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, tymián, mletá paprika
Energetická hodnota celkem: 7102 kJ
Bílkoviny (g): 99,
Tuky (g): 86,
Sacharidy (g): 127,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 47,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1776 kJ
Bílkoviny (g): 24.8, Tuky (g): 21.5, Sacharidy (g): 31.8, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájíme na 25g kostky. Na rozpáleném oleji orestujeme pokrájenou cibuli do tmava. Poté lehce opečeme na kostičky nakrájenou mrkev. Přidáme kostky masa, opečeme ze všech stran a zasypeme sladkou paprikou. Promícháme a než nám paprika zhořkne, přidáme protlak s červeným vínem, které necháme vydusit. Znovu zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme koření a natrhanou bagetu. Dusíme pod pokličkou, až nám maso změkne tak, že ho tlakem přepůlíme vidličkou. Mrkev se nám už musí rozpadat a vstřebat tak, že nám dělá se vším lehkou omáčku. Pakliže je maso už moc měkké, tak ho vyndáme a omáčku klidně rozmixujeme. Buď jí nastavíme vodou, anebo zredukujeme podle potřeby. Každopádně omáčka je mnohem tekutější než známe z guláše. Na závěr jen zblanžírujeme hrášek s baby mrkvičkou a přidáme do ragú. Rada: Normální mrkev, kterou necháváme rozvařit a vstřebat, pokrájejte na co nejmenší kostičky. Doporučené přílohy: Pappardelle, Houskové knedlíky, Bucatini
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.