TOPlist
Sledujte nás:

Hovězí ragú s mrkví a hráškem

Zpět
  • Autor: manek
  • Doba přípravy (min.): 180
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, tymián, mletá paprika

Energetická hodnota celkem: 7102 kJ

Bílkoviny (g): 99, Tuky (g): 86, Sacharidy (g): 127, SAFA (g): 17, Cukry (g): 47, Vláknina (g): 19, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1776 kJ

Bílkoviny (g): 24.8, Tuky (g): 21.5, Sacharidy (g): 31.8, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na 25g kostky. Na rozpáleném oleji orestujeme pokrájenou cibuli do tmava. Poté lehce opečeme na kostičky nakrájenou mrkev. Přidáme kostky masa, opečeme ze všech stran a zasypeme sladkou paprikou. Promícháme a než nám paprika zhořkne, přidáme protlak s červeným vínem, které necháme vydusit. Znovu zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme koření a natrhanou bagetu. Dusíme pod pokličkou, až nám maso změkne tak, že ho tlakem přepůlíme vidličkou. Mrkev se nám už musí rozpadat a vstřebat tak, že nám dělá se vším lehkou omáčku. Pakliže je maso už moc měkké, tak ho vyndáme a omáčku klidně rozmixujeme. Buď jí nastavíme vodou, anebo zredukujeme podle potřeby. Každopádně omáčka je mnohem tekutější než známe z guláše. Na závěr jen zblanžírujeme hrášek s baby mrkvičkou a přidáme do ragú. Rada: Normální mrkev, kterou necháváme rozvařit a vstřebat, pokrájejte na co nejmenší kostičky. Doporučené přílohy: Pappardelle, Houskové knedlíky, Bucatini

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři