TOPlist


Špenátové lasagne

  • Uživatelský recept
  • Autor: Do.Minie
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)5
Cibule70
Špenát krájený mražený450
Mouka pšeničná hladká30
Máslo čerstvé30
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)200
Těstoviny (v suchém stavu)270
Eidam 30%70

Energetická hodnota celkem: 7316 kJ

Bílkoviny (g): 72, Tuky (g): 54, Sacharidy (g): 242 SAFA (g): 29 Cukry (g): 27 Vláknina (g): 22 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 732 kJ

Bílkoviny (g): 7.2, Tuky (g): 5.4, Sacharidy (g): 24.2 SAFA (g): 2.9 Cukry (g): 2.7 Vláknina (g): 2.2 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

Sůl, pepř, česnek

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme špenát, česnek a okořeníme. Připravíme si bešamel tak, že rozpustíme máslo, přidáme mouku a mléko a vše pořádně promícháme. Lasagne si trochu předvaříme a poklademe na plech. Vždycky dáme lasagne, bešamel a špenat v tomto pořadí. Zakončíme vrstvou bešamelu a posypeme sýrem. Vložíme zakryté pokličkou či alobalem do trouby předehřáté na 135 stupňů na 30 minut. Po 30 minutách na 10 minut odkryjeme a necháme sýr zezlátnout.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma