- Autor: JanaAm
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 9.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Dýně | 900 |
Brambory (syrové) | 150 |
Smetana ke šlehání 33% | 250 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Máslo čerstvé | 30 |
Mouka pšeničná hladká | 40 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1800 |
Bujón průměr (v suchém stavu) | 20 |
Dochucovadla:
soľ, mleté čierne a nové korenie, kôpor, ocot, bobkový list 2x
Energetická hodnota celkem: 6897 kJ
Bílkoviny (g): 32,
Tuky (g): 114,
Sacharidy (g): 122,
SAFA (g): 76,
Cukry (g): 49,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 766 kJ
Bílkoviny (g): 3.6, Tuky (g): 12.7, Sacharidy (g): 13.6, SAFA (g): 8.4, Cukry (g): 5.4, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Dáme si variť vývar (1l vody) z bobkového listu a mletého čierneho a nového korenia a pridáme bujón (2x). Tekvicu nakrájnú na kocky si opražíme na masle a pridáme rovnako nakrájané zemiaky. Zalejeme vodou (cca 0,8l), ochutíme. Pridáme vývar a polievku necháme zovrieť. Zeleninu v polievke rozmixujeme ponorným mixérom a polievku zahustíme smotanou, mliekom a múkou. Polievku dochutíme, dovaríme a nakoniec ozdobíme kôprom.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.