- Autor: jana.gregarova
 - Doba přípravy (min.): 90
 - Uživatelský recept
 - Porce: 5.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Smetana ke šlehání 33% | 100 | 
| Máslo čerstvé | 20 | 
| Špek | 80 | 
| Petržel - kořen | 200 | 
| Celer bulva | 200 | 
| Mrkev | 600 | 
| Cibule | 80 | 
| Hovězí maso zadní průměr | 500 | 
Dochucovadla:
sůl,pepř, nové koření, tymián,bobkový list
Energetická hodnota celkem: 9476 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 118, 
                                                        Tuky (g): 147, 
                                                        Sacharidy (g): 109,
                                                        SAFA (g): 77,
                                                        Cukry (g): 67,
                                                        Vláknina (g): 28,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1895 kJ
Bílkoviny (g): 23.6, Tuky (g): 29.4, Sacharidy (g): 21.8, SAFA (g): 15.4, Cukry (g): 13.4, Vláknina (g): 5.6, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
maso osolíme,opepříme, dáme do tlakového hrnce, zasypeme na kostičky nakrájenou zeleninou, špekem a poklademe plátky másla. Přidáme nové koření, bobkový list, tymián. Necháme přes noc odpočinout. Zalijeme cca 750ml vody a vaříme v tlakovém hrnci asi hodinu. Poté vyjmeme bobkový list, nové koření a maso. Zeleninu rozmixujeme, zjemníme smetanou, maso nakrálíme na plátky a vrátíme zpět do omáčky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






