TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Minestrone napoletana - italská zeleninová polévka

Zpět
  • Autor: PavlusM
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

2 lžíce najemno nakrájené bazalky sůl, pepř dle chuti nastrouhaný parmezán nebo provolone na dochucení

Energetická hodnota celkem: 8683 kJ

Bílkoviny (g): 105, Tuky (g): 62, Sacharidy (g): 269, SAFA (g): 34, Cukry (g): 56, Vláknina (g): 45, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1085 kJ

Bílkoviny (g): 13.1, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 33.6, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 5.6, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

1 žlutá paprika 50 g pancetty (slaniny) - na hubnutí možno vynechat 1/2 cibule 1/2 velké mrkve nebo 1 malá 1/2 stroužku česneku 2 lžíce olivového oleje 3 loupaná rajčata (možno 1 konzerva loupaných rajčat) 1 větvička npokrájené listové petrželky 2 brambory nakrájené na kostičky 100 g širokých fazolí 100 g hrášku 2 střední cukety nakrájené na kolečka 2 střední lilky nakrájené na kostičky 100 g těstovin (patří tam původně cannolicchini) 2 lžíce najemno nakrájené bazalky Papriku opečeme pod grilem dokud nezhnědne. Po zchladnutí oloupeme, rozpůlíme a odstraníme semínka. Najemno nakrájíme pancettu (možno vynechat), cibuli, nastrouháme mrkev a propasírujeme česnek. Na olivovém oleji opečeme pancettu, cibuli, česnek a mrkev. Přidáme rajčata a nakrájenou petrřelku a jemně vaříme asi 10 minut. Přidáme 2 litry vody, brambory, fazole a osolíme a opepříme. Vaříme asi hodinu. Přidáme lilek, cuketu, hrášek a nakrájenou žlutou papriku Zlehka vaříme dalších 30 minut. Nakonec přidáme těstoviny a vaříme dalších cca 10 min dokud nejsou těstoviny al dente. Dle potřeby přisolíme a dochutíme sýrem a posypeme bazalkou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři