- Autor: PavlusM
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 2000 |
Mrkev | 60 |
Cibule | 40 |
Česnek | 10 |
Slanina anglická | 50 |
Olej olivový | 15 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Petržel - nať | 30 |
Brambory (syrové) | 300 |
Fazole (v suchém stavu) | 100 |
Lilek | 400 |
Cuketa | 500 |
Hrášek | 100 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 100 |
Bazalka | 10 |
Parmezán 25% | 100 |
Dochucovadla:
2 lžíce najemno nakrájené bazalky sůl, pepř dle chuti nastrouhaný parmezán nebo provolone na dochucení
Energetická hodnota celkem: 8683 kJ
Bílkoviny (g): 105,
Tuky (g): 62,
Sacharidy (g): 269,
SAFA (g): 34,
Cukry (g): 56,
Vláknina (g): 45,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1085 kJ
Bílkoviny (g): 13.1, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 33.6, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 5.6, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
1 žlutá paprika 50 g pancetty (slaniny) - na hubnutí možno vynechat 1/2 cibule 1/2 velké mrkve nebo 1 malá 1/2 stroužku česneku 2 lžíce olivového oleje 3 loupaná rajčata (možno 1 konzerva loupaných rajčat) 1 větvička npokrájené listové petrželky 2 brambory nakrájené na kostičky 100 g širokých fazolí 100 g hrášku 2 střední cukety nakrájené na kolečka 2 střední lilky nakrájené na kostičky 100 g těstovin (patří tam původně cannolicchini) 2 lžíce najemno nakrájené bazalky Papriku opečeme pod grilem dokud nezhnědne. Po zchladnutí oloupeme, rozpůlíme a odstraníme semínka. Najemno nakrájíme pancettu (možno vynechat), cibuli, nastrouháme mrkev a propasírujeme česnek. Na olivovém oleji opečeme pancettu, cibuli, česnek a mrkev. Přidáme rajčata a nakrájenou petrřelku a jemně vaříme asi 10 minut. Přidáme 2 litry vody, brambory, fazole a osolíme a opepříme. Vaříme asi hodinu. Přidáme lilek, cuketu, hrášek a nakrájenou žlutou papriku Zlehka vaříme dalších 30 minut. Nakonec přidáme těstoviny a vaříme dalších cca 10 min dokud nejsou těstoviny al dente. Dle potřeby přisolíme a dochutíme sýrem a posypeme bazalkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.