- Autor: babika
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
• 10 stroužků česneku • 2 chilli papričky • čerstvá perželová nať • 100 ml olivového oleje • sůl • 500 g špaget
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Špagety bezvaječné syrové | 500 |
Česnek | 50 |
Oleje (všechny druhy) | 100 |
Papričky chilli | 40 |
Petržel - nať | 20 |
Energetická hodnota celkem: 11704 kJ
Bílkoviny (g): 72,
Tuky (g): 110,
Sacharidy (g): 378,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 2926 kJ
Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 27.5, Sacharidy (g): 94.5, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
1. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Chilli papričky nasekáme. Omytou a osušenou petržel najemno nakrájíme. 2. Do vroucí, dobře osolené vody dáme vařit špagety. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme do něj česnek a papričky a orestujeme. Z uvařených špaget odebereme šálek vroucí vody, špagety slijeme. 3. Slité špagety vrátíme do hrnce, přelijeme je olejem s česnekem a papričkami, přilijeme uchovanou vodu ze špaget a společně s nasekanou petrželkou v hrnci promícháme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.