- Autor: ffloa
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 25 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Máslo čerstvé | 15 |
Špenát krájený mražený | 450 |
Česnek | 15 |
Cibule | 100 |
Brambory vařené | 600 |
Vejce celá průměr | 165 |
Dochucovadla:
sůl, česnek, půlka bujonu Alnatura, či koření Alnatura (polévk.)
Energetická hodnota celkem: 5758 kJ
Bílkoviny (g): 53,
Tuky (g): 57,
Sacharidy (g): 159,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1919 kJ
Bílkoviny (g): 17.7, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 53, SAFA (g): 6.3, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 1
Postup přípravy
V hrnci si dáme vařit špenát, dolijeme TROCHOU vody. Vedle na pánvičce si na oleji zpěníme cibulku a česnek (můžeme zaprášit moukou) a vlejeme do špenátu. Přidáme mléko(vodu), okořeníme, můžeme přidat půlku bujonu, vaříme, je-li třeba zahustíme moukou v mléce, dochutíme česnekem, solí (kořením Alnatura). Vaříme krátce. Nakonec zjemníme kouskem másla nebo trochou smetany. Podáváme s vařeným bramborem a vařeným vejcem/volským okem
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.