TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

ŠPENÁT S BRAMBORY A VAJÍČKEM

Zpět
  • Autor: ffloa
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, česnek, půlka bujonu Alnatura, či koření Alnatura (polévk.)

Energetická hodnota celkem: 5758 kJ

Bílkoviny (g): 53, Tuky (g): 57, Sacharidy (g): 159, SAFA (g): 19, Cukry (g): 28, Vláknina (g): 27, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1919 kJ

Bílkoviny (g): 17.7, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 53, SAFA (g): 6.3, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 1

Postup přípravy

V hrnci si dáme vařit špenát, dolijeme TROCHOU vody. Vedle na pánvičce si na oleji zpěníme cibulku a česnek (můžeme zaprášit moukou) a vlejeme do špenátu. Přidáme mléko(vodu), okořeníme, můžeme přidat půlku bujonu, vaříme, je-li třeba zahustíme moukou v mléce, dochutíme česnekem, solí (kořením Alnatura). Vaříme krátce. Nakonec zjemníme kouskem másla nebo trochou smetany. Podáváme s vařeným bramborem a vařeným vejcem/volským okem

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři