TOPlist


Kuřecí krkonošský závitek

  • Uživatelský recept
  • Autor: drobek1
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kuřecí prsa bez kůže250
Zelí bílé kysané150
Brambory zimní150
Cibule50
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)20
Mouka pšeničná hladká10

Energetická hodnota celkem: 2690 kJ

Bílkoviny (g): 64, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 44 SAFA (g): 3 Cukry (g): 9 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1345 kJ

Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 22 SAFA (g): 1.5 Cukry (g): 4.5 Vláknina (g): 4.5 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Prso rozkrojíme tak, aby vznikla placka pokud možno stejné síly. Jemně z jedné strany naklepeme, osolíme a opepříme. Na to dáme přiměřenou hromádku kyselého zelí, vše svineme a převážeme provázkem, nebo zajistíme párátky. Na troše oleje opečeme ze všech stran, vyjmeme, na výpeku orestujeme cibuli, zalijeme trochou vývaru nebo vody s přídavkem masoxu. (mně nevadí) Vložíme zpět závitky a pod pokličkou dusíme až je závitek uvařený skrz. Závitky znovu vyjeme, zapudrujeme přes sítko moukou, přiklopíme pokličkou a počkáme až se mouka ztratí. Vložíme znova závitky a necháme prohřát. Podáváme s bramborami, zalité zahoustlou šťávou

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma