TOPlist


babiččin tažený štrůdl s jablky

  • Uživatelský recept
  • Autor: HelenaHej
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 75

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Ocet15
Cukr bílý (řepný, třtinový)20
Mouka pšeničná bílá300
Olej slunečnicový30
Vejce celé (syrové)1
Jablko1000
Máslo čerstvé nesolené75

Energetická hodnota celkem: 10337 kJ

Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 99, Sacharidy (g): 345 SAFA (g): 47 Cukry (g): 127 Vláknina (g): 35 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1034 kJ

Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 9.9, Sacharidy (g): 34.5 SAFA (g): 4.7 Cukry (g): 12.7 Vláknina (g): 3.5 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

skořice

Postup přípravy

1 celé vejce rozšleháme se 2 PL oleje a 1 PL octa, přidáme 300 g hladké mouky a 50 ml vlažné vody, uhněteme vláčné těsto a boucháním o podložku uděláme bochánek, který zabalíme do utěrky a necháme cca 30 minut odležet při pokojové teplotě. Mezitím nastrouháme 1 kg jablek, které jsme zbavili jadřinců a zbavili sloupek. Těsto na utěrce roztáhneme do obdélníku na tenko, potřeme lehce rozpuštěným máslem, navrstvíme vymačkaná jablka, posypeme skořicí a jedním vanilkovým cukrem a pomocí utěrky zatáčíme štrůdl, který položíme na plech s pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme cca 30 minut. před pečením, jednou během pečení a po upečení potíráme štrůdl lehce rozpuštěným máslem (celkově stačí 75 g, t.j. necelá třetina kostky).

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma