- Autor: HelenaHej
 - Doba přípravy (min.): 75
 - Uživatelský recept
 - Porce: 10.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Ocet | 15 | 
| Cukr bílý (řepný, třtinový) | 20 | 
| Mouka pšeničná bílá | 300 | 
| Olej slunečnicový | 30 | 
| Vejce celé (syrové) | 1 | 
| Jablko | 1000 | 
| Máslo čerstvé nesolené | 75 | 
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 10337 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 35, 
                                                        Tuky (g): 99, 
                                                        Sacharidy (g): 345,
                                                        SAFA (g): 36,
                                                        Cukry (g): 127,
                                                        Vláknina (g): 35,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1034 kJ
Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 9.9, Sacharidy (g): 34.5, SAFA (g): 3.6, Cukry (g): 12.7, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
1 celé vejce rozšleháme se 2 PL oleje a 1 PL octa, přidáme 300 g hladké mouky a 50 ml vlažné vody, uhněteme vláčné těsto a boucháním o podložku uděláme bochánek, který zabalíme do utěrky a necháme cca 30 minut odležet při pokojové teplotě. Mezitím nastrouháme 1 kg jablek, které jsme zbavili jadřinců a zbavili sloupek. Těsto na utěrce roztáhneme do obdélníku na tenko, potřeme lehce rozpuštěným máslem, navrstvíme vymačkaná jablka, posypeme skořicí a jedním vanilkovým cukrem a pomocí utěrky zatáčíme štrůdl, který položíme na plech s pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme cca 30 minut. před pečením, jednou během pečení a po upečení potíráme štrůdl lehce rozpuštěným máslem (celkově stačí 75 g, t.j. necelá třetina kostky).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






