TOPlist


BRAMBORAČKA SE ŽAMPIONKY

  • Uživatelský recept
  • Autor: ffloa
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Pažitka10
Voda, minerální voda, pramenitá voda bez příchutě1800
Jihočeské máslo 82%10
Olej běžný (průměr)10
Mouka pšeničná celozrnná20
Žampiony mražené100
Brambory pozdní600
Petržel - kořen100
Celer bulva100
Mrkev150
Cibule100

Energetická hodnota celkem: 3815 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 149 SAFA (g): 5 Cukry (g): 21 Vláknina (g): 27 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 763 kJ

Bílkoviny (g): 5.2, Tuky (g): 4.4, Sacharidy (g): 29.8 SAFA (g): 1 Cukry (g): 4.2 Vláknina (g): 5.4 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

sůl, kmín, majoránka, KURKUMA, houbový bujon (či jiný, např. zeleninový), koření polévkové Alnatura, pažitka/petrželka, do česnekové varianty česnek

Postup přípravy

Na oleji s máslem zpěním cibulku, přidám mražené/čerstvé(v receptu váha žampiónů ještě zmražených!), podusím, přidám na hrubo nastrouhanou mrkev, celer, petržel, zaliju vodou, cca 2l-ve finále po vypaření cca 1800ml, přidám brambory na kostičky, houbový bujon(nebo zeleninový, či koření do polévky Alnatura), sůl, kmín, hodně majoránky. Vařím do poloměkka brambor, zahustím moukou rozmíchanou ve vodě, dochutím. Na závěr ozdobím pažitkou či petrželkou. U nás oblíbená polévka :-) Dělám i variantu s česnekem, kdy k výše uvedému přidám česnek dle chuti, na závěr zjemním máslem, které vložím do hotové polévky - hlavně dětem - až na talíř. Porce cca 600g (dle vypařené vody).

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma