TOPlist


Jehněčí kýta

  • Uživatelský recept
  • Autor: antoninpetras
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 200

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cibule150
Celer bulva100
Tuřín150
Olej olivový30
Česnek50
Jehněčí kýta (syrová)1300

Energetická hodnota celkem: 9194 kJ

Bílkoviny (g): 269, Tuky (g): 103, Sacharidy (g): 46 SAFA (g): 36 Cukry (g): 12 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1532 kJ

Bílkoviny (g): 44.8, Tuky (g): 17.2, Sacharidy (g): 7.7 SAFA (g): 6 Cukry (g): 2 Vláknina (g): 1.3 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

Hlavička česneku, 3 velké větvičky rozmarýnu (či směs bylinek, např. ještě tymián, máta, bazalka, šalvěj,...), sůl, pepř, deci vína do marinády.

Postup přípravy

Marinádu připravíme v mixeru z utřeného česneku, soli, pepře, oleje, bylinek a vína. Solí nešetřit. Rovnoměrně rozmažeme po kýtě prošpikované několika stroužky česneku. Položíme na sedlo z na půlkolečka nakrájené cibule, strouhaného celeru a hranolků z tuřínu. Necháme odležet v lednici 24 h. po vyjmutí pečeme v troubě na 140-150°C 3-4h do dosažení vnitřní teploty masa min. 80°C. Podáváme s chlebem či tuřínovou nebo bramborovou kaší.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma