TOPlist


Databáze potravin

Jehněčí kýta (syrová)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 550 kJ
  • Bílkoviny: 20 g
  • Tuky: 5.5 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 2.4 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0.18 g
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u jehněčí kýty je obecně ještě poměrně přijatelný. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Jehněčí kýtu můžete výjimečně zařadit do jídelníčku.

Náhrada

Vhodnější alternativou je libovější vepřová kýta, hovězí zadní nebo kuřecí či krůtí prsa.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma