TOPlist


Zapečené kuřecí maso s bramborami a zeleninou

  • Uživatelský recept
  • Autor: Leela
  • Porce: 4.00

1 porce EH 1790 kJ, B 43 g, T 7g, S 47 g.

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kuřecí prsa600
Brambory zimní600
Rajčata 400
Paprika červená300
Paprika žlutá 200
Paprika zelená300
Česnek20
Cibule120
Vejce celá průměr105

Energetická hodnota celkem: 6819 kJ

Bílkoviny (g): 178, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 172 SAFA (g): 7 Cukry (g): 49 Vláknina (g): 31

Energetická hodnota na 1 porci: 1705 kJ

Bílkoviny (g): 44.5, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 43 SAFA (g): 1.8 Cukry (g): 12.3 Vláknina (g): 7.8


Dochucovadla:

Lžička zeleninové vegety, kmín, sůl, pepř.

Postup přípravy

Maso nakrájejte na kostky, osolte a opepřete. Oloupejte brambory a nakrájejte je na plátky silné asi 1/2 cm. Cibuli a rajčata nakrájejte na kolečka, papriku na proužky a tčesnek na lístečky. Všechno kromě masa promíchejte v misce a ochuťte vegetou a kmínem. Do zapékací mísy vložte polovinu směsi, na ni přidejte maso a přikryjte ho druhou polovinou směsi. Dejte zapéct do trouby. Po 20 minutách zalijte rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

09. 01. 2018 20:48

jesus

já většinou peču maso a brambory dohromady, ale vejce nepřidávám

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma