- Autor: Hanka Malkova
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kýta (syrová) | 600 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Brambory (syrové) | 100 |
Česnek | 15 |
Olej řepkový | 10 |
Celer bulva | 201 |
Mrkev | 217 |
Cibule | 185 |
Dochucovadla:
bobkový list, paprika, kmín, sůl, pepř hotové maso 420 g hotová omáčka bez masa 900 g - na 100 g 210 kJ B 1,6 T 1,6 S 7,7 SAFA 0,2 cukry 3,2 vláknina 2,2 hotová omáčka s masem 1320 g - na 100 g 420 kJ B 10 g, T 4,2 S 5,2 safa 1,7 cukry 2,2 vláknina
Energetická hodnota celkem: 5509 kJ
Bílkoviny (g): 134,
Tuky (g): 55,
Sacharidy (g): 69,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
osmahnout nadrobno nakrájenou cibulku, maso nakrájet na velké kostky, osolit, opepřit, okmínovat a přidat k cibulce. opékat a přidat prolisovaný česnek a papriku. Podlít vodou, přidat bobkový list a přidat nahrubo nakrájenou mrkev a celer. Přiklopit a dusit cca hodinu a půl, zahustit nastrouhanou bramborou a dusit. Možno zředit mlékem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.