- Autor: ditab
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Hlavní zeleninový pokrm
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kapusta hlávková | 800 |
Cibule | 120 |
Paprika červená | 40 |
Omáčka sójová | 30 |
Moravské uzené | 75 |
Oleje (všechny druhy) | 30 |
Dochucovadla:
sojová omáčka, sůl, pepř, kukrkuma, citronová šťáva.
Energetická hodnota celkem: 3440 kJ
Bílkoviny (g): 46,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 55,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 860 kJ
Bílkoviny (g): 11.5, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 13.8, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Kapustu pokrájíme na velmi jemné nudličky, moravské uzené na drobné kousky, papriku na kousky. Cibuli a česnek osmažíme na oleji, přidáme uzené a nakonec kapustu, kterou lehce osmažíme, pouze do "zplihnutí", nedusíme do měkka, kapusta zůstane pěkně křehká. Nakonec přidáme papriku. Dochutíme solí, pepřem, kurkumou a sojovou omáčkou. Pokud by se zdála kapusta hořká, zastříkneme citronovou šťávou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.