TOPlist


japonský dezert z tvarohu

  • Uživatelský recept
  • Autor: HelenaHej
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Tvaroh tučný průměr240
Vejce celé (syrové)350
Čokoláda bílá průměr200

Energetická hodnota celkem: 8145 kJ

Bílkoviny (g): 80, Tuky (g): 123, Sacharidy (g): 125 SAFA (g): 68 Cukry (g): 123 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1018 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 15.4, Sacharidy (g): 15.6 SAFA (g): 8.5 Cukry (g): 15.4 Vláknina (g): 0.4 Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a přidáme ke žloutkům a tvarohu a vyšleháme do pěny. Pak lehce vmícháme do tuha vyšlehané bílky. Těsto vlijeme do dortové formy (26 cm) vylouženou pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 170 °C a pečeme 15 minut.Pak snížíme teplotu na 160 °C a pečeme dalších 15 minut. Troubu vypneme a dezert ponecháme v troubě ještě dalších 15 minut. Pak necháme vychladit při pokojové teplotě. Lehce pocukrujeme moučkový cukrem, konzumujeme jen tak, ale výborné je podávat s čerstvým ovocem, jahody, meruňky, lesní ovoce (borůvky, maliny, ostružiny)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

06. 06. 2016 21:38

chutovka

toto sa mi veľmi páči :-)
ďakujeme za inšpiráciu...

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma