TOPlist


Jogurtovo-makový koláč s hruškami

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 70

Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vločky ovesné120
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)360
Čekankový sirup 40
Mák120
Řecký jogurt bílý 0% (Milko)280
Vejce celé (syrové)55
Cukr bílý (řepný, třtinový)30
Rum5
Puding průměr (prášek)12
Hruška200
Mandle (nesolené)15

Energetická hodnota celkem: 7855 kJ

Bílkoviny (g): 92, Tuky (g): 74, Sacharidy (g): 200 SAFA (g): 13 Cukry (g): 90 Vláknina (g): 70 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 786 kJ

Bílkoviny (g): 9.2, Tuky (g): 7.4, Sacharidy (g): 20 SAFA (g): 1.3 Cukry (g): 9 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

skořice, hmotnost hotového pokrmu 1060 g 1 porce 110 g

Postup přípravy

Ingredience odpovídají malé dortové formě o průměru 20 cm. Nejdříve si připravíme vločkový korpus. Jemné vločky (nebo namleté vločky) zalijeme mlékem (polovinou z uvedeného množství, tzn. 180 ml), přidáme čekankový sirup (opět polovinu množství, tzn. 20 g) a skořici a necháme nabobtnat (alespoň 20 minut). Připravíme si makovou vrstvu. Zbylé mléko (180 ml) zahřejeme a přidáme mletý mák, krátce povaříme do zhoustnutí. Osladíme čekankovým sirupem (případně medem), můžeme ochutit skořicí nebo perníkovým kořením. Necháme vychladnout. Připravíme si jogurtovou vrstvu. Řecký jogurt vyšleháme s vejcem, cukrem a vanilkovým pudinkovým práškem (můžeme přidat i vanilku). Hrušky pokrájíme na plátky (pokud nám nevadí slupky, tak nemusíme loupat) a promícháme s trochou rumu a skořice. Vločkový korpus rovnoměrně rozprostřeme do dortové formy vyložené pečicím papírem, přidáme makovou vrstvu, jogurtovou vrstvu a poklademe hruškami. Na závěr posypeme mandlovými lupínky a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 30 minut.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

09. 10. 2019 20:41

ekavkova

Tak ten si upeču příští týden na rodinnou oslavu.

07. 10. 2019 12:44

Klarasolil

Vypadá krásně, mák můžu.. zkusím!

07. 10. 2019 10:59

madridacka

O víkendu budu mít vnoučátka, tak to zkusím Čekankový sirup nahradím medem. Asi bych ho víc neužila. No, kouknu na jeho pozitiva a možná ho zakoupím.

07. 10. 2019 10:46

muriela

Koláč vypadá moc dobře :-) ... dělám podobný, jen místo jogurtu dávám tvaroh, těsto kynuté a navrch posypku z ovesných vloček

07. 10. 2019 04:58

ajanka

Vločkový korpus rodině nechutná, raději bych ho nahradila něčím jiným.... Náplň může být skvělá :-).

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma