- Autor: Petrusa86
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Knorr Bohatý bujon (hotový výrobek) | 28 |
Mouka špaldová celozrnná | 15 |
Olej běžný (průměr) | 10 |
Cibule | 30 |
Brambory (syrové) | 50 |
Zelí bílé kysané ve slaném nálevu | 100 |
Fazole bílé (v suchém stavu) | 40 |
Dochucovadla:
Sůl, drcený kmín, pepř, červená mletá paprika (cca 4g)
Energetická hodnota celkem: 1466 kJ
Bílkoviny (g): 14,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 48,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 733 kJ
Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 24, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Fazole namočíme (přibližně na 3 hodiny) a v nové vodě je uvaříme doměkka. Na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme papriku, zaprášíme moukou a umícháme jíšku, kterou zalijeme zeleninovým vývarem (0,5 l). Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, pokrájené kysané zelí a vaříme do změknutí. Nakonec do polévky přidáme uvařené fazole a dochutíme kořením.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.