- Autor: Simmonska
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jihočeský Eidam 45% | 10 |
Špenát dušený (na tuku, zahuštěný, solený) | 50 |
Rajčata cherry | 50 |
Olej olivový | 5 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Cottage sýr Boni | 150 |
Cuketa | 150 |
Brambory vařené (nesolené) | 200 |
Energetická hodnota celkem: 2328 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 46,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1164 kJ
Bílkoviny (g): 17.5, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 23, SAFA (g): 5, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Brambory nakrájené na kolečka povaříme, poklademe jimi dno vymazaného pekáčku. Pomažeme sýrem cottage smíchaným s vajíčkem, poklademe cuketou a polovinou rajčat (2 malá). Poté dáme další vrstvu sýru, poklademe rajčátky, posypeme nastrouhaným eidamem a zapékáme. Při vrstvení též prosypáváme kořením a solí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.